• Newbody Family

Newbodys VD lämnar över stafettpinnen

Bloggare: Emelie Renholm


Newbody är ett företag med höga ambitioner. Vi har ett viktigt syfte – att bidra till att idrotten skall vara för alla, oavsett ekonomiska förutsättningar. För att lyckas med det, krävs en hög utvecklingstakt och ständiga förbättringar för att göra det enklare för våra skolklasser och föreningar att uppnå sina mål. En sådan kultur kräver i sin tur mycket av ledarskapet. Som VD på Newbody, behöver du vara driven och hålla ett högt tempo för att inspirera övriga medarbetare att ständigt utveckla affären för att uppnå vårt viktiga syfte. Om du av någon anledning inte förmår hålla detta höga tempo, är du inte rätt person på rätt plats. Det är därför jag nu väljer att kliva av VD-stolen och lämna över den till min mycket kompetente kollega Andreas Danielsson, tidigare Ekonomichef på bolaget.

I september 2014 tillträdde jag rollen som VD på Newbody – ett bolag vars ekonomi då var mycket rörig, liksom processer kring logistik och varuförsörjning. Med ett fokus på att få ordning och reda i bolaget igen, var vi många som kavlade upp ärmarna och arbetade hårt. På ett år lyckades vi få ordning på ekonomin, liksom på Varuförsörjningen där nytillsatte Tobias Ericsson gjorde ett fantastiskt jobb med att strukturera upp avdelningen och säkerställa lättsålda produkter av rätt kvalitet och pris, i rätt tid, till våra kunder.

I mars 2017 föddes min andra dotter och jag gick hem på mammaledighet. Under denna ledighet, fick jag besked om att min tidigare bortopererade hjärntumör kommit tillbaka och att ny operation krävdes. Tf VD var på plats och föräldraledighet fick övergå i sjukskrivning. Jag opererades på Midsommarafton och allt gick bra.


När jag fyra år tidigare opererats för hjärntumör första gången, hade jag optimala förutsättningar till återhämtning. Förmiddagarna ägnades åt långa promenader och eftermiddagarna åt vila och sömn. Efter tio veckor kände jag mig helt återställd och kunde arbeta som vanligt igen. Den här gången var det annorlunda. Med en 3 månader gammal bebis, samt 3-åring och 11-åring i huset, var förutsättningarna för återhämtning inte desamma som förra gången. Hjärntröttheten gjorde det svårt att klara av vardagen och jag upplevde inte en förbättring på samma sätt som efter första operationen. Tanken var att jag skulle återgå i arbete i oktober men det var på grund av hjärntröttheten en omöjlighet. Jag sköt på startdatumet och planerade för att vara åter i januari. Då tf VD under perioden gick vidare till nytt jobb, beslöt vi oss för att ge den relativt nye Ekonomichefen förtroendet tills jag kunde komma tillbaka. När jag kom tillbaka i arbete delade jag och tf VD på ansvaret till en början, och jag upplevde det väldigt frustrerande att inte se förbättring i den takt jag hoppats på. Som tur var, kunde jag känna mig trygg med tf VD som gjorde ett mycket bra jobb.

Nu har hela våren gått, och hälsotillståndet har inte blivit bättre. Snarare tvärtom. Hjärntröttheten gör det mycket svårt att hålla många bollar i luften och orka långa dagar med möten och krävande tankeverksamhet. Då jag verkligen brinner för Newbody som företag och samhällsaktör, är jag mycket mån om att inte vara ett hinder för bolagets fortsatta utveckling. Det är viktigt att personalen känner sig trygg och vet vad som händer framåt, samt att tf VD får chansen att göra ett bra jobb – inte få uppdraget 3 månader åt gången. Mitt ledarskap präglas vanligtvis av driv och utveckling – och i dessa avseenden gör jag inte mig själv rättvisa idag.

Dessutom har sjukdomen lärt mig vikten av att prioritera min hälsa och min familj. Att ta hand om mina barn är vad jag klarar av i nuvarande form, och då måste all energi få läggas på det. Därför är det ett helt naturligt steg för mig att lämna över stafettpinnen och VD-rollen till Andreas Danielsson, som på mycket kort tid satt sig in i vår verksamhet och gör ett fantastiskt jobb. Personalen kan känna sig trygg med honom vid rodret, och våra kunder kan vara säkra på att han kommer fortsätta driva verksamheten framåt. Under min tid har vi fått ordning och reda i bolaget, och nu ligger allt fokus framåt på att fortsätta underlätta för ännu fler att förverkliga sina drömmar inom idrotten eller skolan – oavsett ekonomiska förutsättningar. Jag ser fram emot att fortsätta arbeta med dessa viktiga frågor i Newbodys styrelse./ Emelie Renholm

0 kommentarer
Instagram: Newbodyab
Prenumerera på Bloggen
  • Facebook Social Ikon
  • Instagram Social Ikon
  • Linkedin Social Ikon

© 2023 by Newbody AB